30 Nisan 2014 Çarşamba

Lİnux : shm (shared memory) kapasitesini güncelleme

/dev/shm'nin kapasitesini 100MB yap.

$ mount -o remount -o size=100M /dev/shm

Lİnux : tmpfs kuruluşu

Sanal bellekte 100MB'lık , tmpfs dosya sistemi kur ve /mnt/disk3 dizinine bağla :

$ mkdir /mnt/disk3
$ mount -t tmpfs -o size=100M tmpfs /mnt/disk3

Lİnux : ramfs kuruluşu

Sanal bellekte 100MB lık , ramfs dosya sistemi kur ve /mnt/disk2 dizinine bağla.

$ mkdir /mnt/disk2
$ mount -t ramfs -o size=100M ramfs /mnt/disk2

Linux : Ramdisk üzerinde ext2

Fiziksel bellekte , ramdisk üzerine 100mb lık , ext2 dosya sistemi kur ve  /mnt/disk1 dizinine bağla : 

$ mkfs.ext2 /dev/ram0 100M
$ mkdir /mnt/disk1
$ mount /dev/ram0 /mnt/disk1


12 Nisan 2014 Cumartesi

Linux : How do I display installed packages list?

If you are using rpm based distro such as Redhat/CentOS/Suse/Fedora Linux, enter:

# rpm -qa
# rpm -qa | less

If you are using apt based distro such as Debian/Ubuntu Linux, enter:
# dpkg --list

11 Nisan 2014 Cuma

IPTV DAĞITIM SİSTEMLERİ

IPTV DAĞITIM SİSTEMLERİ

Dijital TV , radyo yayınları ve internet erişimi ile ulaşılabilen medyalar hem bir eğlence aracı olarak hem de bir bilgi edinme aracı olarak yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Özellikle IP ağlarının (yerel ağlar ve geniş bant telefon ağları) TV yayınlarınıda kolayca taşıyabilecek genişliğe ulaşmasıyla sesli , görüntülü ve yazılı iletişim kanalları bir telefon hattı veya bir kablosuz sistem ile kolayca ulaşılabilir hale geldi.

Modern insan , dijital teknolojilerin IP üzerinden sunduğu iletişim kanallarına evinde , işyerlerinde ve cep telefonu ile kolayca ulaşılabiliyor. Ancak iş gezilerimizde , turistik seyahatlerimizde veya farklı bir nedenle seyahat ettiğimizde gündelik yaşantımızda rutin olarak kullandığımız  IP servislerine de yabancılaşıyoruz. Cep telefonumuzun veya tablet bilgisayarımızın limiti , sundugu bant genıslıgı ve benzerı etkenler evımızde alıskın oldugumuz rutının dısında bır takım gucluklerıde beraberınde getırıyor. 

Boyle bır durumda dogal olarak mısafır oldugumuz tesıslerın bıze alıskın oldugumuz servıslerı sunabılmesını arzu edıyoruz. Ust sevıye uluslararası otellerde hem mısafırlerının bu yondekı beklentılerıne yanıt vermek hem de otelın mısafırı ıle dogrudan ıletısımını guclendırmek ıcın IP tabanlı dagıtım sıstemlerı tercıh edılır olmaya basladı.

Neden IP dagıtım sıstemlerı tercıh edılıyor ?

Bı sorunun ılk agızdan cevabı , sadece bu gunun degıl aynı zamanda onumuzdekı on yıllarında teknolojık ıhtıyaclarına cevap verebılecek bır sıstem olmasıdır tabıı kı. IPTV dagıtım sıstemı , teorık olarak sınırsız TV/Radyo kanalı secenegı sunar , TV ağınız üzerinden  mısafırınıze ozel mesajlar ulastırabılmenızı saglar , TV cıhazınızı ıkı yonlu ıletısıme (ınteraktıvıteye) acık bır multımedya ya donusturur , ultra-HD gıbı yenı teknolojılerı sımdıden destekler , ızle-ode gıbı hızmetlerın kullanımını kolaylastırır , mısafırın sıstem uzerınden alısverıs yapabılmesını saglar. Yanı hem mısafırı memnun eder hem de otel ıcın yenı gelırler elde edebılme fırsatı yaratır.

Mısafır portfoyunun cogunluğuna gore secılmıs bır tv/radyo dagıtım sıstemınız varsa, (genellıkle belırlı ulkelerden mısafır agırlıyorsanız) olaganın dısında bır ulkeden bır grup mısafırınız geldıgınde memnunıyetı saglamakta zorlanabılırsınız. Oysa bır iptv dagıtım agınız varsa sız veya servıs saglayıcınız bır kac dakıka ıcınde yenı mısafırlerınızın favorı tv ve radyo kanallarını dagıtıma alabılır , tv menularını mısafırlerınızın dılıne gore duzenleyebılırsınız.

IPTV ile sınırsız kanal seçeneği

IPTV dagıtım sıstemınde yayınlar hangı kaynaktan gelırse gelsın (uydudan , kablodan , karadan veya IP'den) head-end unıtesınde dıjıtal sınyallere (IP akısına) donusturulurler. Daha sonra her bır tv /radyo kanalına tek bır ip adresi tanımlanarak dagıtıma verilirler. Bu neredeyse sınırsız sayıda kanalın dagıtılabilmesini olanaklı kılar.

IPTV kişiselleştirilmiş iletişim

Odasındaki televizyon ekranı aracılığı ile kendi adına duzenlenmiş bir hoş geldiniz mesajı mısafırlerınızde cok olumlu bır ılk ızlenım olusturabılır. Kullanımı cok kolay olan bır arayuz sayesınde mısafırlerınıze otelınızın baslıca hızmetlerının tanıtımını da yapabılırsınız. Ustelık bunları mısafırınızın dıl tercıhlerıne gore yapmanız da mumkun.

IPTV ile İnteraktif TV

Bugunun ıp agları , ornegın yerel lan agları ve genıs bant telefon hatları sadece ınternet uygulamalarının kullanımından daha fazlasına ımkan verecek bant genıslıgıne , ek olarak televızyon kanallarının dagıtımına da ızın vermektedırler.

Ikı teknolojının bırlesmesı ınteraktıf televızyonu olanaklı kılmaktadır.Ayrıca bu var olan televızyon cıhazlarının degısmesıne gerek kalmadan guvenılır bır kalıte ıle sunulabılmektedır.

IPTV ile daha fazla hızmet , daha fazla kolaylık , daha fazla deger 

Kişiselleştirilmiş bilgilendirme ve eğlence seçenekleri ile müşterilerinizden , verdiğiniz hizmet ve konforun yanı sıra daha fazla takdır de alırsınız. Rezervasyon yapma , satın alma , PAY-TV veya Vıdeo on demand gıbı ucretlı multımedya hızmetlerı entegre edılmıs sıstem sayesınde ek gelır ımkanlarına da kavusursunuz.

7 Nisan 2014 Pazartesi

LNB

LNB

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Lnb sayfasından yönlendirildi)
LNB, (Low Noise Block = Düşük gürültülü Blok) uydu giriş sinyalini ilk karşılayan elektronik ünitedir.
LNA (Low Noise Amplifier = Düşük Gürültülü Kuvvetlendirici) adı verilen amplifikatörün ardına eklenmiş 
LNC (Low Noise Converter) den oluşur. LNC, bir LO (Local Oscilator, Yerel Osilatör) ile Mixer (karıştırıcı 
devre)den oluşur.
Bu ünitenin ucuna, çanaktan gelen sinyalleri içerideki antenlere iletip çevreden gelen gürültü sinyallerinin 
içeri girmesini engelleyen huni biçimli Feeder (Besleyici) ilave edildiğinde buna LNBF (LNB+Feeder) adı 
verilir ki günümüzde piyasada LNB adıyla satılan ünitelerin neredeyse tümü aslında LNBF'dir.
LNA ünitesi uydudan gelen düşük güçteki sinyali güçlendirir, LNC de uydu alıcı (receiver) cihaz tunerlerinin
 işleyebileceği daha düşük bir frekansa (IF=Intermediate Frequency = Ara Frekans) çevirmektedir.

JAVA DIARY - 2

Class kodlarının içersinde ana fonksiyonumuzu public static void main olarak tanımlıyoruz. Parantezler içersinde görüldüğü gibi String[] ar...